Powered by Jasper Roberts - Blog

MÅNDAGSTANKAR & MAGBEBIS

2020-10-12 @ 06:11:35
God morgon måndag! Tog en liten paus från fotande i helgen så "Helgen i bilder" uteblir då denna mamma är rätt urlakad. Det tar på att inte få sova, att ens barn har ont och att bara försöka räcka till åt alla. Har gråtit så mycket i helgen då det känns tungt och det kanske kommer fortsätta så här ett tag men tack vare fint stöd och världens finaste barn kommer vi klara det. Kanske är som en våt fläck om någon månad ifall detta fortsätter men det kommer ju inte vara för evigt och jag har även fått så många tips och pepp på instagram av andra mammor i liknande sits. Det går inte att sätta sig in i det om man inte varit där själv så oavsett om detta går över om någon vecka eller inte kommer jag för evigt ha sådan respekt för alla föräldrar med mag- och kolikbarn. Det är så fruktansvärt att se sitt barn ha ont nästan hela tiden och att själv inte få sova, man blir så skör.
Nåväl, ny vecka och vi hoppas på att det vänder för det måste man ju göra. Jag och lillebror äter mjölkfritt sedan i fredags bara för att testa så vi får se om det hjälper. Har även fått extrainsatt tid på onsdag hos BVC så de är verkligen otroligt hjälpsamma och förstående. Har gråtit varje gång jag pratat med dem för att det känns så skönt att bli förstådd och hörd, det är guld värt att få det stödet! Även stödet av mina föräldrar då vi varit här i helgen när Micke jobbat för när man har en liten guldklimp som helst inte vill vara någon annanstans än i ens famn kan man i bland behöva två extra händer, särskilt när man har ett till barn man vill få ge uppmärksamhet och tid. Som tur är sover lillebror faktiskt helt okej i vagnen på dagarna så vi försöker vara ute två långa pass varje dag så han får sova och jag kan leka med "C". Blir inte lika mycket mys som innan men hon får leka med sin mamma och det är ju också värdefullt!
Planen nu är att fortsätta med mjölkfritt veckan ut för att se om det hjälper, få till rutiner som funkar i denna situation, inte vara för hård mig mig själv och sänka alla krav. Det går inte att köra på så som jag gjort innan för denna familj behöver en hel mamma så jag får börja acceptera mer stök, lite mindre jobb och be om hjälp. Det är säkert nyttigt för mig men så svårt när man är en sån som alltid kört på. Men mina barn är viktigast för mig och för att de ska må bra behöver de en mamma som har energi kvar trots dålig sömn och skörhet på grund av stress och ro för lillebror.
Ni som haft magbarn får jättegärna komma med tips som inte är uppenbara för en som legat sömnlöst och läst om bebismagar och kolik i en vecka ❤️
Taggar: kolik, magbebis, spädbarn ont i magen;
Kategorier: BEBIS MOM LIFE 8

Kommentarer:
#1: Laura
2020-10-12 @ 06:25:43

Åh vad jag lider med dig och er, hoopas hoppas att denna vecka blir bättre och att det ger effekt med att ni ändrat till mjölkproteinfritt. En fråga bara som är helt och hållet menad i välmening <3. När du skriver "jobb" är det alltså jobb med bloggen eller ditt jobb med Häggströms? Tänker om det är det sistnämnda att det ju låter som en extrem situation att jobba när ni har en ny bebis hemma och det dessutom bråkar med magen:(. Jag har själv personalansvar i mitt jobb och skulle inte vilja att mina medarbetare jobbar när de här all rätt i världen att vara föräldralediga. Som sagt, bara en oro från en långtida läsare att du har för mycket på dina axlar just nu <3. Hoopas du inte tar illa upp över kommentaren.

Svar: Tack fina du! Hoppas verkligen han får må bättre med mjölkfritt!

Klart du får ftåga! Jag jobbar 5 h/veckan på mitt vanliga jobb och det går ju normalt sett bra men med en liten magbebis får vi se om jag tar bort allt till han mår bättre. Måste verkligen ha full fokus på barnen nu då detta påverkar hela familjen så ska ge det en chans undervtiden vi testar mjölkfritt men blir det sämre kommer jag att ta bort allt onödigt ur livet kommande månader 🙏🏻.

Kram
ANNAWII

#2: Emm
2020-10-12 @ 08:09:50

Har inga tips att komma med tyvärr men vill skicka en kram och förståelse för hur det är att inte få sova. Min yngsta sov i extremt kort stunder, både dag och natt, tills hon var över 2 år... Det känns inte så men på nåt sätt klarar man det. Hoppas att mjölkfritt hjälper!

Svar: Tack snälla du! Och sömnbrist är sjukt tufft oavsett kolik/magont eller. jag sov inte en hel natt förrän C var 2,5 år så jag har ju vanan inne men det är tungt alltså... Kram
ANNAWII

#3: Anonym
2020-10-12 @ 09:23:32

Åh vad tufft det är. Jag har också varit där. För oss hjälpte EC, alltså att försöka tyda bebis signaler om när den behöver kissa och bajsa. För oss funkade det ganska bra. Vi läste på på nätet och så höll vi bebisen o grodposition över handfatet. Vårt barn fick mindre ont i magen så, fick nog ut bajs och pruttar mer effektivt liksom. Det och att bära i sjal och att gunga på pilatesboll gjorde det lättare hos oss. Tufft är det ändå förstås. Stor kram och mycket pepp!

Svar: Åh ja jag har lst lite om det och brukar köra grodhållning och kungastolen varje dag, plus massera magen enligt 1177's guide. Han har haft lite tufft med att bajsa så kör lite olja i varje ersättningsflaska nu och då har det fått komma ut mer bajs. Kram och tack för tips!
ANNAWII

#4: M
2020-10-12 @ 13:41:16

Hej. Jag förstår så hur du/ni har det, min tvåa hade också kolik och först vid fyra månader började vi med mjölkfri kost vilket verkligen blev vändningen för oss. Däremot kan det vara bra att testa mjölkfritt under minst en månad då det kan ta några veckor för mjölkproteinet att helt försvinna ur din kropp. Tacksamt nog är det rätt lätt att äta mjölkfritt nuförtiden. Det har kommit så bra ersättningsprodukter de senaste åren.
Håller tummarna för att ni hittar en lösning som fungerar för er och att lilleman snart mår bättre.
Kram

Svar: Åh stackare! Ja jag kommer köra ett tag så att det verkligen går ur kroppen och peppar, peppar ta i trä men han verkar lite lite lugnare nu så hoppas det fortsätter gå åt rätt håll. Han får även bajsa lättare nu och det gör ju att det blir lite lättare för hans mage. Och du har helt rätt, det är inte svårt att äta mjölkfritt i dag och jag åt inte mkt innan heller så det enda jag saknar är typ choklad haha. Stor kram
ANNAWII

#5: Anonym
2020-10-12 @ 13:54:40

Min dotter hade kolik och skrek 5 timmar varje kväll. Det var vidrigt. Provade allt. Beställde hem gripe water från the english shop och tyckte ändå att det hjälpte. Känner med dig, det är henskt hemskt hemskt

Svar: Åh men stackare, än så länge är lillebror lätttröstad så det är int ekolik men jobbigt det med. Lider dock enormt med alla de som har kolikbarn för det måste ju vara hjärtskärande deluxe.Jag läste på omd et och det verkar ju funka för många men det verkar finnas vissa barn som reagerar jättedåligt på det och blir helt lealösa så jag skulle inte våga. Däremot kan man ju som mamma äta mycket fänkålsfrön för de tär ju lugnande :).

Kram
ANNAWII

#6: Anonym
2020-10-12 @ 19:22:54

Mina tre barn har haft kolik allihopa och när jag fick mitt andra 2013 så var vi med i studie i Göteborg för akupunktur vid kolik. Min dotter fick som tur var akupunktur och hamnade inte i kontrollgrupperna. Dottern fick effekt redan efter 1 gång. När trean visade tecken på kolik redan vid 2 veckor blev vi erbjudna akupunktur direkt av Bvc. Även den här gången så kom effekten direkt och jag har bara gott att säga om akupunktur. Önskade att detta hade erbjudits redan när jag fick mitt första barn!

Svar: Åh men stackare! Om det inte lugnar sig för lillen den närmsta veckan med mjölkfritt ska jag kika på om det finns akupunktur för bebisar här för har hört att det funkar för många. Man testar ju allt för att de ska få må bra! Hur går man tillväga förresten, gör man det regelbundet under de första månaderna?
Vår lilla kille är absolut missnöjd mer än så och det har blivit lite mer skrik senaste dygnet så kan nog inte utesluta kolik. Det är ju hemskt när de skriker sådär mycket för det känns ju som attd e måste ha fruktansvärda smärtor. Usch vad jobbigt!

Tack för din kommentar <3
ANNAWII

#7: Anonym
2020-10-12 @ 19:26:45

Glömde lägga till att kolik behöver inte vara att barnet är otrösligt utan vår BVC ssk informerade att det "räcker " med att vara missnöjd sammantaget 3 timmar(?) Minst 3-4 dagar i veckan.

#8: En annan Anna
2020-10-12 @ 20:31:06

Usch det låter väldigt tungt, stackars dig och er! Jag har inte haft barn med magproblem men likväl två småbarn, nu fyra och två år gamla. Och den viktigaste lärdomen för mig under denna tid har varit att skala av, skala av, skala av. Med två barn hinner man bara det allra viktigaste, dvs vara med dem, ge dem mat, ge sig själv mat, gå på toa : ) Det är en tuff tid och iaf jag glömde ofta bort det där med att skala av. Men det är enda sättet, man får tvinga sig att strunta i stök och disk, kanske strunta i att göra rolig mat eller någon särskild aktivitet, man gör ett minimum av allt, och barnen blir ofta skitnöjda ändå :). Att jobba fem timmar per vecka ( tänk vad annat, bättre, du kunde göra med de där timmarna) plus blogga sex dagar/vecka verkar totalt omänskligt och orimligt, även utan ett barn med magproblem. Det kan vara svårt att inse, för man kanske vill mer än vad man kan, men det är nog så livet kommer vara ett par år framöver, som för alla småbarnsfamiljer, alldeles underbart och med så många glädjestunder, men man måste lägga om livet, så är det bara. Allt det som får stå på vänt kommer tillbaka, jag lovar :)

Svar: Ja det är tufft!
Och ja du har rätt, jag kommer absolut behöva dra ner på kraven och pressen för att jag ska hålla. Jag vill ju kunna finnas där för mina barn så vi försöker hitta en lösning som ska passa hela familjen. Ska även prata med BVC om det i morgon och tror det är bra jag är så nära mina känslor så vi kan ta tag i detta i tid och jag inte bara kör på tills det inte går.

Kram fina
ANNAWII

Min profilbild

Kontakt samarbeten: annawiiblog@gmail.com »

bloglovin

Arkiv

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0