Powered by Jasper Roberts - Blog

NERVÖS & FÖRVÄNTANSFULL ♥

2021-07-27 @ 12:13:17
I eftermiddag väntar 10-månaderskontroll för lilla "A" och som vi väntat på denna stund. Vi har liksom hållt ut hela sommaren med väldigt lite sömn med hoppet om att vi kanske ska få lite mer hjälp så jag håller tummarna för det. Trots sömnträning med exakta rutiner varje dag och stöd från barnpsykolog blir sömnen inte bättre, snarare sämre, och nu har vi haft extrem dålig sömn i 10 månader så jag hoppas innerligt att vi kan få lite mer konkret hjälp.
Samtidigt som jag är förväntansfull är jag även väldigt nervös då jag vet att vi kanske inte alls får hjälp då han fortfarande bara är 10 månader och är välmående i övrigt. Men vi som föräldrar kan se att sömnbristen även tär på honom då det är väldigt grinigt och vingligt på dagarna just nu men det ser ju inte en utomstående då hans utvecklingskurva går rakt upp och han är i toppform rent fysiskt. Det är såklart fantastiskt att han kan utvecklas så bra trots lite sömn men vi som familj ska ju hålla också och det kommer bli tufft i höst när båda jobbar om sömnen är så här.
Som tur är har vi stöd av både BVC och vår barnpsykolog så det känns tryggt att ha dem i ryggen för det känns i bland som att man kan bli ifrågasatt. Men jag har ju skrivit upp x antal nätter i mobilen så jag har svart på vitt hur vi har det och både mamma och svärmor, som tagit ett par nätter, kan intyga att vi har ett stort problem nattetid. Förhoppningsvis blir vi tagna på allvar och får någon slags hjälp för jag tror inte jag kommer hålla i höst om det fortsätter så här, vi båda jobbar och jag får ta merparten av nätter då jag jobbar mindre än Micke.
Ni får mer än gärna hålla tummarna för oss och har ni själva haft eller hört talas om någon bebis som sover så här dåligt, är överaktiv dagtid samt extremt tidig med allt får ni gärna skriva. Det känns i bland som man är helt ensam då jag inte hört om någon som har det så här fullt upp dygnet runt men det måste såklart finnas fler småttingar som är extremt aktiva jämt. Vore skönt att veta att man inte är ensam, få tips på vad som funkat och hopp om att det faktiskt blir bättre ♥.
Håll gärna tummarna för oss!
Klicka gärna på ♥ Gilla om ni gillar inlägget
Taggar: Bebis sömnproblem, bebis som inte sover, Överaktiv bebis;
Kategorier: BEBIS MOM LIFE 15

Kommentarer:
#1: Sanna
2021-07-27 @ 12:28:02

Vi har en superlaktiv tjej. Hon gick vid sju månader, springer jämnt, postar massor nu vid två och hatar att somna. Vi bör henne jämnt på magen för att varva ner och sen ammar hon. Även om detta test på så sover hon nu nästan hela nätter. När hon var i din sons ålder fick hon amma när hon vaknade till på natten. Då somnade hon. Om vi inte haft det superknepet vet jag inte vad vi hade gjort! Jag var tvungen att ligga bredvid henne hela natten. Så jobbigt! Men tror det går hand i hand. Energin och drivet och viljan att vara vaken.

Svar: Åh ja jag önskar han hade velat amma men han är ju så otroligt överaktiv att han inte kunde ligga still och slutade amma innan 4 månader. Det är svårt att förklara hans överaktivitet då många tror att man överdriver men han satt ju själv vid 4 månader och nu springer han, tar sig ner för korta trappor själv och kan gå baklänges (det ska man ju klara vid 2-3 år). Han ställer sig typ upp från liggande till stående på 1 sekund på natten så det är verkligen 0-100 hela tiden haha. Roligt och spännande men han hade ju behövt sova så vi också fick sova för att orka <3
ANNAWII

#2: Maria
2021-07-27 @ 13:00:38

Håller både tår och tummar och sänder många styrketankar er väg! Detta ska gå vägen!

Svar: Tack!
ANNAWII

#3: Titti/Umeå/Huay Yang
2021-07-27 @ 14:19:04

Hoppas 10-månaderskontrollen ska gå bra.
Kramar

Svar: Tack <3
ANNAWII

#4: Tina i NL
2021-07-27 @ 21:08:15

Jag har tvillingar som nu äe 11 år.
Den ena sov aldrig mer än 30 min åt gången, tills han nästan var 2 år...
Började när han var ca 2 månader. ( Dom är 7 veckor för tidigt födda)
Tyvärr har jag inga bra tips.. vi hade ingen hjälp alls. Det ända vi hörde var att ibland är barn så.
Han är nu 11 år och sover fortfarande dåligt. Nästan alrig en hel natt

Jag hoppas ni får hjälp!
Kramar Tina

Svar: Men stackare! Och absolut att barn kan sova dåligt men inte så dåligt, då ska man ju få någon form av hjälp, om än stöttning iaf <3.
Tack fina och ta hand om dig!
ANNAWII

#5: Lisa
2021-07-27 @ 23:46:31

Dom bara måste ge er hjälp, det är ju inte hållbart för någon och jag är såå imponerad över hur länge ni orkat med noll sömn. Kräv remiss till öron näsa hals för att kolla körteln bakom nästan det som felaktigt kallas för polyper, och även öronen. Kiropraktor kan också känna om han har problem med tex nacken som blir värre när han ligger ner. Håller alla tummar och tår för er fina familj!!

Svar: Aww tack!
I nuläget finns det tyvärr inte så mycket de kan göra men vet att alla som hjälpt oss ska prata ihop sig och kanske prata med BUP (de är tydligen experter på sömnproblem) så hoppas på något konkret. I Sverige ges ju inte Melatonin tidigt som i t.ex. Finland och vi har ju typ provat allt nu. Men kiropraktor är jag också lur på då han dels haft magproblem, har kort tungband, reflux och varit så tidig med allt.

Kram fina du och tack!
ANNAWII

#6: Sara
2021-07-28 @ 17:03:10

Båda mina sov extremt lite, men våran första låter som er Axel. Hon var så tidig med allt och ett humör som inte gick av för hackor. Super glad och super ledsen och super arg. Hon är fantastisk, men en utmaning än idag. När vi fick lillebror när hon var 3,5 år så började ho. Sova (när det var som sämst vaknade hon var 10:e minut), när hon var lite äldre så var det kanske 2-4 gånger i timmen. Vår andra sov också katastrofalt, men berodde på att han blev sjuk när han var två månader och sen inte var frisk förrän kanske runt 4-5 år. (Operationer mm) så det var ju en annan grej. Man klarar det. Men, ja, vi är skilda idag… Vi fick ingen hjälp av bvc, bara hemskickade med broschyr om 5 min metoden och för sonen hostmedicin i över 1 år (hans först). Så glad för er skull att ni får hjälp!

#7: Sara
2021-07-28 @ 17:03:11

Båda mina sov extremt lite, men våran första låter som er Axel. Hon var så tidig med allt och ett humör som inte gick av för hackor. Super glad och super ledsen och super arg. Hon är fantastisk, men en utmaning än idag. När vi fick lillebror när hon var 3,5 år så började ho. Sova (när det var som sämst vaknade hon var 10:e minut), när hon var lite äldre så var det kanske 2-4 gånger i timmen. Vår andra sov också katastrofalt, men berodde på att han blev sjuk när han var två månader och sen inte var frisk förrän kanske runt 4-5 år. (Operationer mm) så det var ju en annan grej. Man klarar det. Men, ja, vi är skilda idag… Vi fick ingen hjälp av bvc, bara hemskickade med broschyr om 5 min metoden och för sonen hostmedicin i över 1 år (hans först). Så glad för er skull att ni får hjälp!

Svar: Oj jisses! Låter som en ordentlig prövning och så sjukt att ni inte fick hjälp och stöd. Okej att man inte kan förvänta sig bra sömn med småbarn men det finns dålig sömn och så finns det DÅLIG. Stor kram till dig <3
ANNAWII

#8: Sara
2021-07-28 @ 17:05:06

Läste nu kommentaren ovan, vår sov hade också en körtel bakom näsan, det ställde till det för honom och orsakade mycket sjukdomar. När han har skrapat i flera omgångar, märks tydligt när den vuxit till sig igen.

#9: Hanna
2021-07-28 @ 18:50:09

Du kanske redan känner till det o kanske inte alls är i ert fall men finns ju ett begrepp för hyperaktiva bebisar; high need baby/plusbarn. Finns mkt info om du googlar! Hoppas sömnen vänder snart för er!

Svar: Jo har läst på om det men tycker inte att han riktigt passar in på beskrivningen. Han är ju väldigt självständig och hyfsat nöjd, har tolkat det som att dessa barn inte är nöjda men jag kanske misstolkat?
ANNAWII

#10: Gabriella
2021-07-29 @ 16:41:02

Många varma kramar❤️
Håller tummarna hårt!

Svar: Stor kram <3
ANNAWII

#11: Camilla
2021-07-30 @ 09:50:28

Hej! Har en 10 månaders som sovit riktigt kasst fram till någon vecka sedan. Provat allt känns det som och nu verkar vi hittar något som han är nöjd med. Bifi baby droppar mot kolik mot reflux tycker vi hjälper. Annars verkar nyckeln här vara att få till tillräckligt mycket sömn dagtid då är nätter s så mycket bättre. Gärna ett längre pass framför flera korta. Vi ammar och ligger bredvid så han verkligen somnar om efter de först kritiska 30-40 min sen kan man smyga ifrån och han har några gånger sovit tre ti sträck, fantastiskt för hela familjen! White noise i form av fläkt och sova bredvid storasyster funkar också ibland. Han har en snuttefilt men har aldrig velat ha napp eller flaska. Sömnbrist tär verkligen och hoppas ni får den hjälp ni förtjänar!! Kram

Svar: Åh har han haft mkt ont i magen även nu?
Och jag håller så med om dagsömnen! De som inte har lika tycker att vi ska ta bort den men faktum är att de dagar han sovit okej på dagen så är han mkt lugnare vid läggning och på natten. Hur sover han nu?

Kram och stort grattis till er <3
ANNAWII

#12: Ida V
2021-07-31 @ 23:43:40

Charlie var så. Men nu när han är 4 år är det lugnare, han är fortfarande aktiv och står sällan stilla, men sover bra nu och kan t.ex sitta stilla och rita pokemon en timme i sträck. Det är väldigt roligt med ett ordentligt levnadsglatt barn och tar mycket energi under första åren. Tror de va du som berättade om High need baby för mig och det stämde in väldigt mycket på Charlie. Lillebror sov ännu sämre än honom, men det höll "bara" i sig i 5 månader tack och lov. Kände mig knappt som en människa under värsta perioden. Hoppas sömnen blir bättre för er snart! ❤️❤️❤️

Svar: Ja det minns jag! Men var han inte mkt missnöjd eller minns jag fel? "A" är ju väldigt nöjd för att sova så dåligt och vill gärna vara fri och inte i famn vilket jag uppfattat vara ett utmärkande drag för HNB. Men å andra sidan så vänjer man sig ju vid allt och med två barn rullar allt på i 110 hela tiden så han kanske är det utan att jag tänker på det.
Kram
ANNAWII

#13: Ida V
2021-08-04 @ 07:16:54

Du minns rätt! Han va dock väldigt glad på utflykter, öppna förskolan och hos familjen och kompisar. Så jag fick ofta höra "vilken glad unge han är!" å jag tänkte "Ja NU ja, det kommer han INTE va hemma, där måste det va the greatest show (som Alexander brukar säga) för att hålla honom nöjd, vilken denna trötta morsa inte orkade med den lilla Mr Powernap Speedy Gonzales, haha!

Svar: Jamen då minns jag rätt. Axel är ju hyfsat nöjd men kräver mer än andra 10-månaders men det är ju också för att han är så extremt tidig haha
ANNAWII

#14: Ida V
2021-08-04 @ 20:59:45

Låter svettigt!!! Charlie blev nöjd när han kunde krypa runt själv, så på ett sätt blev allt lättare då. Men fortfarande svårt att hinna med vardagssysslor eller va social med andra föräldrar och vänner när ens unge är överallt och ingenstans samtidigt, haha!

Svar: haha ja alltså helt ärligt så kan man typ aldrig slappna av med denna lilla kille men man vänjer sig. Förvånas när andra mammor med barn i samma ålder kan göra saker och ha sina bebisar i typ en stol eller soffa, här är typ allt livsfarligt haha. Han är ju så extremt tidig så jag måste typ jämföra med en 1,5-åring för att kunna se likheter haha
ANNAWII

#15: Camilla
2021-08-09 @ 21:36:32

Hej!

Tänkte uppdatera om status här eftersom du frågade lite :) Vi trodde länge att det var magont och fick konstaterad äggallergi vid 6 månader men jag tror även han har tyst reflux. Så svårt att veta vad det är som stört honom så, hursomhelst har det nu blivit mycket lugnare här! Vi kör ett kortare sov på ca en halvtimme på morgonen/förmiddagen i rullande vagn eller bil och sen sover han inne i sängen ett längre pass efter lunch, oftast bredvid mig eller pappan. De dagar dagsömnen strular följs oftast att stökiga nätter eller framförallt kvällar. Vi är nere på runt fem uppvak per natt när han aktivt behöver sövas om, vaggas eller ammas. Vågar knappt tro att det är sant, efter alla skriknätter och skumpande på pilatesboll och sele och allt vi hållt på med. Hur går det för er? Några framsteg? Kram!

Svar: Åh men vad skönt att det går framåt och ni gör det bra <3.
Här har vi två framsteg och det är att han kan sova 2h/sträck direkt efter läggning och det allt oftare går att få honom att somna om där vid 03 så han åtminstone sover till 4. Det gör mkt för oss då det inte blir lika tidigar emorgnar och man får en stund att "andas ut" på direkt efter läggning. Förut började uppvaken mkt tidigare så man fick aldrig en lugn stund. Kram och kämpa på!
ANNAWII

Min profilbild

Kontakt samarbeten: annawiiblog@gmail.com »

bloglovin

Arkiv

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 09

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0