GREKISK RÄKSALLAD
2023-04-06 @ 05:27:00
Ingredienser:
150 g räkor
500 gram potatis
Olja
1 paprika
1 romansallad
1/2 citron
Bladpersilja
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
Torkad oregano
150 g yoghurt
2 tomater
Gör så här:
* Sätt ugnen på 240 grader, tärna potatisen i små bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och häll över lite olja, hälften av oreganon och saltet. Blanda ihop och ställ sedan in i ugn i ca: 20 minuter, när det är ca: 10 minuter kvar, lägg in ena vitlöksklyftan (med skal) på plåten
* Gör dressingen till salladen genom att skära rödlöken i tunna skivor, blanda 1 msk vatten, 1 msk olivolja, 1 pressad vitlök, citronjuice och en nypa salt i en skål och lägg i rödlöken
* Skär paprikan i strimlor, tomaten i små bitar, strimla salladen och finhacka persiljan, blanda det i en stor skål
* Stek räkorna i en skvätt olja tillsammans med resten av oreganon i ca: 1-2 minuter
* När potatisen är klar, låt den svalna och blanda sedan ner den i salladen
* Blanda yoghurten med den rostade vitlöken (ta bort skalet), salt och peppar
* Lägg sedan upp räkorna på toppen av salladen, pressa över lite citronjuice och ringla yoghurtdressingen längst upp
Bon Appétit!
Kommentar:

Mums, så gott det ser ut. Det får jag göra en dag till mig och min son. Vi älskar räkor. Glad påsk 🐣🌼
Svar:
ANNAWII